کامپوزیت دندان های جلو یکی از روش های پر طرفدار برای زیباسازی لبخند و رفع ایرادات دندان ها در میان افراد اعم از پیر و جوان می باشد. و می توان به موضوع اشاره کرد که بیشتر این نوع کامپوزیت مورد استقبال مردم قرار می گیرد چرا که دندان های جلو در هنگام خندیدن نمایان شده و بیشتر در معرض نمایش هستند و صدمات وارد شده به آن ها مانند شکستگی و زردی و بدرنگی آن ها موجب از بین رفتن ظاهر زیبای دندان ها و همینطور لبخند افراد خواهد خواهد شد.
در این مقاله به طور کامل در مورد کامپوزیت دندان های جلو و همینطور مراقبت های بعد از آن صحبت خواهیم کرد.
کاندیدای مناسب برای کامپوزیت دندان های جلو
بسیاری از افراد تنها تصمیم به کامپوزیت دندان خود می گیرند، بنابراین افرادی برای انجام این روش مناسب هستند که دندان های جلوی آن ها نامرتب بوده و هم چنین فاصله میان دندان های آن ها وجود داشته باشد. از جمله کاندیدای مناسب دیگر برای انجام این روش، افرادی که دندان های جلوی آن ها دچار تغییر رنگ شده اند؛ می باشند و از این روش می توانند برای سفید کردن دندان ها و زیبایی آن ها استفاده کنند.
هم چنین افرادی که دارای دندان های خرگوشی بوده و دندان های جلویی آن ها کج و شکسته می باشد نیز برای انجام این روش افراد مناسبی می باشند.
چگونگی انجام کامپوزیت دندان های جلو
مراحل انجام کامپوزیت دندان های جلو با نحوه انجام کامپوزیت دندان های عقبی تفاوتی نخواهد داشت. برای انجام این روش در ابتدا باید رنگ روکش ها توسط خود افراد انتخاب شود بدین منظور پالت های رنگ روکش ها در اختیار افراد قرار گرفته و آن ها مناسب ترین رنگ را با توجه به رنگ دیگر دندان های مجاور و رنگ پوست انتخاب خواهند کرد.
سپس در مرحله بعدی، سطح دندان ها باید تمیز و خشک شود و در صورتی که نیاز به صاف تر شدن سطح دندان ها باشد باید این کار نیز انجام شود، در مرحله بعد مواد کامپوزیت توسط بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران بر روی دندان های جلو قرار گرفته و سپس توسط نور آبی به هم خواهند چسبید.
این روش در یک جلسه انجام خواهد شد و هم چنین آسیبی به دندان ها نخواهد رساند.
مزایای کامپوزیت دندان های جلویی
هزینه مناسب
سرعت بالای انجام آن
روشی کم تهاجمی
ایجاد ظاهری طبیعی
ماندگاری کامپوزیت دندان های جلو چقدر است؟
طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان های جلو به عوامل زیادی از قبیل برند آن، جنس و همینطور مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان بستگی خواهد داشت. درصورتی که از برند و جنس خوبی استفاده شده باشد و فرد مراقبت ها را به خوبی رعایت کند، به طور معمول کامپوزیت هابه مدت ۷ سال عمر خواهند کرد. برای افزایش طول عمر کامپوزیت دندان های جلو باید از مصرف مواد غذایی رنگی مانند نوشابه و … پرهیز کرد.
نکاتی در خصوص کامپوزیت دندان های جلو
- خودداری از مصرف مواد غذایی رنگی مانند چای و قهوه
- خودداری از استعمال سیگار و دخانیات
- رعایت رژیم غذایی سالم
- مسواک زدن دندان ها به طور مرتب برای جلوگیری از تغییر رنگ آن ها
- خودداری از باز کردن بسته بندی غذاها، جویدن ناخن و … با دندان های جلو
- مراجعه به کلینیک دندانپزشکی برای چک کردن کامپوزیت ها هر شش ماه یکبار
- استفاده از دهانشویه
- استفاده از نایت گارد در صورت داشتن عادت دندان قروچه
خطرات کامپوزیت دندان های جلو
درصورتی که این روش توسط دندانپزشک با تجربه ای انجام شود، عوارضی را برای افراد به همراه نخواهد داشت و تنها ممکن است عوارض جزئی مانند حساسیت نسبت به گرما و سرما در دندان ها برای مدت زمان محدودی ایجاد کند.
در صورتی که افراد مراقبت ها را به خوبی رعایت نکنند مانند مصرف غذاهای سفت با دندان های جلو، موجب شکستگی و لب پر شدن آن ها می شود که جای نگرانی نیست و می توان آن ها را ترمیم کرد.
قیمت کامپوزیت دندان های جلو
هزینه این روش به عوامل مختلفی نظیر مهارت و تجربه دندانپزشک، کیفیت مواد استفاده شده در کامپوزیت ها و تعداد دندان های مورد نظر برای کامپوزیت بستگی دارد. بنابراین برای اطلاع از هزینه دقیق آن به دندانپزشکی زیبایی مراجعه کنید.
البته هزینه کامپوزیت دندان های جلو نسبت به هزینه کامپوزیت کل دندان ها و همینطور دندان های عقبی مناسب تر خواهد بود.
سخن پایانی
از کامپوزیت دندان های جلو برای اصلاح طرح لبخند و همینطور از بین بردن نواقص دندان ها مانند پر کردن دندان های خالی و فاصله میان دندان های جلو و … مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین به افرادی که خواستار داشتن دندان های سفید و لبخند هالیوودی هستند، پیشنهاد می شود که از کامپوزیت دندان های جلو استفاده کنند.
سوالات متداول
به طور معمول بین ۶ تا ۸ دندان جلو را می توان کامپوزیت کرد. تعداد دندان های مورد نظر برای کامپوزیت توسط خود فرد مشخص خواهد شد.
بله، در صورت مناسب بودن وضعیت دهان و دندان می توان با تایید پزشک می توان تعداد کمی از دندان ها را کامپوزیت کرد.
خیر، این روش کم تهاجمی بوده و نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد.