پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت از موارد نگران کننده ای است که برخی افراد به همین دلیل از انجام این تکنیک اصلاح طرح لبخند دوری میکنند. این مورد بسیار مهم است که آیا همه افراد واقعا بعد از کامپوزیت دچار پوسیدگی دندان میشوند؟ در این مقاله به میزان احتمال بروز این مشکل و راه های پیشگیری از این مورد اشاره خواهیم داشت.
آیا امکان دارد کامپوزیت به دندان ها آسیب وارد کند؟
این عارضه برای برخی افراد به وجود میآید، اما این اتفاق معمولا بسیار نادر است و در شرایط خاص رخ میدهد. کامپوزیت ماده ای است که برای ترمیم و بهبود استحکام و ظاهر دندانها استفاده میشود اما اگر غیر اصولی بر روی سطح دندان ها نصب شود، حتما موجب پوسیدگی دندان ها به مرور زمان خواهد شد. اگر کامپوزیت به درستی توسط یک دندانپزشک ماهر و با رعایت اصول بر سطح دندان ها بچسبد، خطر پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت نیز به مقدار زیادی کاهش مییابد.
به چه علت بعد از کامپوزیت دندان ها دچار پوسیدگی می شوند؟
✅ اگر در نقاط مختلف دهان، ترمیم فاصله بین دندان ها با کامپوزیت اصولی انجام نشود، میتواند به عنوان محل تجمع باکتری ها و بقایای غذا تبدیل شود. این باکتریها میتوانند اسیدهایی تولید کنند که پوسیدگی های دندانی را ایجاد کند.
✅ اگر بهداشت دهان و دندان پس از ترمیم کامپوزیت به درستی رعایت نشود، باکتریها روی سطح دندان ها و کامپوزیت ها جمع میشوند و پوسیدگی را ایجاد میکند. استفاده از نخ دندان و مسواکزدن منظم و استفاده از محصولات بهداشتی مناسب میتواند در پیشگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت کمک کند.
✅ مصرف مکرر غذاها و نوشیدنیهای قندی و اسیدی میتواند باعث افزایش فعالیت باکتریها در میان کامپوزیت های دهان شود و پوسیدگی را ایجاد کند. در صورتی که پس از ترمیم کامپوزیت، رژیم غذایی سالم را رعایت نکنید، خطر پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت نیز افزایش مییابد.
✅ برخی از مشکلات دهان و دندانی مانند برخی بیماری های لثه و التهابات مرتبط با دندان عقل و … میتواند موجب پوسیدگی بعد از کامپوزیت شود.
پیشگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت
برای پیشگیری پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت، میتوانید برخی از اقدامات رادر نظر بگیرید.
❇️ بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید. مسواک زدن دو بار در روز با اصول مناسب و بدون فشار و استفاده از نخ دندان برای افزایش طول عمر کامپوزیت الزامی است.
❇️ صرف غذاها و نوشیدنیهایی که غنی از قند و اسید هستند را کاهش دهید تا کامپوزیت شما دچار خوردگی و آسیب دیدگی نشود.
❇️ برای بررسی و معاینات منظم دندان های کامپوزیت شده، حتما در زمان های معین به دندانپزشک خود مراجعه داشته باشید.
❇️ فلوراید به تقویت ساختار دندان ها کمک میکند اما بعد از کامپوزیت درواقع مسئولیت ضدعفونی کردن را بر عهده دارد و از پوسیدگی دندان بعد کامپوزیت جلوگیری میکند.
سوالات متداول پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت
خیر، این مشکل برای همه افراد به وجود نمیآید و فقط در شرایط خاصی بروز پیدا میکند. توجه کنید که برای پیشگیری از این اتفاق حتما به بهترین دندانپزشک به جهت انجام این تکنیک مراجعه نمایید.
بهداشت دهان و دندان
عدم مصرف غذاهای سفت
عدم مصرف نوشیدنیهای قندی
مراجعه منظم به دندانپزشک
استفاده از محصولات حاوی فلوراید میتواند در جلوگیری از پوسیدگی بعد از ترمیم کامپوزیت مفید باشد. معمولاً توصیه میشود که خمیر دندان حاوی فلوراید برای بهداشت دهان و دندان مورد استفاده قرار گیرد.
مدت زمان مراجعه به دندانپزشک پس از ترمیم کامپوزیت بسته به شرایط خاص زیباجو متفاوت است. اما در اکثر موارد، پیشنهاد میشود که دو بار در سال به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا اطمینان حاصل کنید که دچار پوسیدگی دندان نشده اید.
خمیر دندان های حاوی فلوراید
محصولات شوینده فلوراید
نخ دندان بسیار ظریف
مسواک های بسیار نرم
نتیجه گیری
پوسیدگی دندان بعد کامپوزیت از مشکلاتی است که برای برخی اشخاص رخ میدهد و باید حتما تحت درمان قرار بگیرد زیرا میتواند تمامی دندان های کناری را تخریب کند و به لثه آسیب وارد کند. بنابراین دانستید که این عارضه چندان نگران کننده نیست و اگر به رعایت نکات ذکر شده مراقبتی بپردازید، از ایجاد این مشکل میتوانید به راحتی جلوگیری کنید.