خانه » مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
۷ دقیقه
مراقبت های بعد از ایمپلنت

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

آنچه می خوانید...

مراقبت های بعد از ایمپلنت، مجموعه اقداماتی است که پس از جراحی ایمپلنت برای حفظ و بهبود سلامت و عملکرد ایمپلنت صورت می‌گیرد. این مراقبت ها شامل رعایت بهداشت دهان و دندان، تغذیه مناسب، مصرف داروها به طور صحیح است، هدف اصلی این مراقبت ها حفظ استحکام و پایداری ایمپلنت در طولانی مدت است. با رعایت این مراقبت ها، می‌توانید از ایمپلنت و دندان های زیبای خود لذت ببرید و مشکلات پیش آمده را به حداقل برسانید.

مراقبت-های-بعد-از-ایمپلنت-دندان

این مراقبت ها را باید تا زمان بهبودی کامل ادامه داد و این نکته نیز حائز اهمیت است که طول درمان و دوران نقاهت در هر فردی متفاوت است. به طور معمول دندانپزشک متخصص نکات دستوری برای مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را در اختیار افراد قرار خواهد داد. 

اهمیت رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان 

برای سالم باقی ماندن ایمپلنت ها و همینطور جلوگیری از بروز مشکلات باید بهداشت دهان و دندان را هر روز رعایت کرده و به طور دوره ای و مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورتی که استخوان های فک که ایمپلنت ها بر روی آن ها قرار داده می شوند، محکم و سالم باشند و همینطور مراقبت های بعد از کاشت را به خوبی رعایت کرد می توان سالیان طولانی از ایمپلنت دندان استفاده کرد. بنابراین مراقبت های بعد از انجام کاشت از اهمیت بالایی در طول عمر ایمپلنت ها و همینطور افزایش سرعت دوره بهبودی برخوردار است. 

دوران نقاهت پس از کاشت ایمپلنت 

این دوران در هر فردی منحصر به فرد است، اما به طور معمول افراد در روز جراحی و یک روز بعد از آن احساس ناراحتی و مقداری تورم خواهند داشت. بنابراین در روزهای ابتدایی باید از باز کردن بیش از حد دهان و دندان و همینطور خندیدن خودداری کرد، هم چنین باید از فشردن بافت لثه جراحی شده که منجر به مختل کردن و قطع کردن جریان خون کافی به لثه خواهد شد، خودداری کرد. 

این دوران در هر فردی منحصر به فرد می باشد، اما به طور معمول افراد در روز جراحی و یک روز بعد از آن احساس ناراحتی و مقداری تورم خواهند داشت. بنابراین در روزهای ابتدایی باید از باز کردن بیش از حد دهان و دندان و همینطور خندیدن خودداری کرد، هم چنین باید از فشردن بافت لثه جراحی شده که منجر به مختل کردن و قطع کردن جریان خون کافی به لثه خواهد شد، خودداری کرد. 

این دوران در هر فردی منحصر به فرد است، اما به طور معمول افراد در روز جراحی و یک روز بعد از آن احساس ناراحتی و مقداری تورم خواهند داشت. بنابراین در روزهای ابتدایی باید از باز کردن بیش از حد دهان و دندان و همینطور خندیدن خودداری کرد، هم چنین باید از فشردن بافت لثه جراحی شده که منجر به مختل کردن و قطع کردن جریان خون کافی به لثه خواهد شد، خودداری کرد. 

مراقبت های اولیه و کوتاه مدت پس از ایمپلنت 

برای گرفتن نتیجه موثر و موفقیت آمیز بودن ایمپلنت ها باید مراقبت های اولیه را به خوبی رعایت کرد که این مراقبت ها عبارتند از: 

❇️ خودداری از دستکاری و تحریک کردن ناحیه جراحی شده 

❇️ استراحت پس از کاشت ایمپلنت 

❇️ خودداری از انجام فعالیت ها و ورزش های سنگین به مدت یک هفته 

❇️ مصرف داروهای ضد التهاب و مسکن تجویز شده توسط متخصص ایمپلنت 

❇️ خودداری از شستن دهان به مدت ۸ ساعت بعد از کاشت 

❇️ استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم 

❇️ استفاده از گاز استریل با فشار بر روی محل جراحی شده در صورت خونریزی بیش از حد 

❇️ پرهیز از نوشیدن قهوه، چای و نسکافه در روزهای اول بعد از جراحی 

❇️ خودداری از استعمال سیگار و دخانیات پس از کاشت در روزهای ابتدایی 

❇️ پرهیز از مصرف الکل و مشروبات الکلی به مدت ۷۲ ساعت 

❇️ پرهیز از مصرف خوراکی های سفت به مدت یک هفته پس از کاشت 

❇️ استفاده از کمپرس آب گرم برای کاهش تورم و قرمزی  

مراقبت های بلند مدت و دائمی پس از کاشت ایمپلنت 

برای افزایش طول عمر ایمپلنت ها نیز مراقبت های بلند مدتی وجود دارند که باید به خوبی رعایت شوند، این مراقبت ها عبارتند از: 

  • استفاده از نخ دندان به طور مرتب 
  • مسواک زدن مرتب دندان ها 
  • شستشوی دهان با آب نمک یک بار در روز 
  • مراجعه به کلینیک دندانپزشکی برای کنترل و معاینه هر چند وقت یکبار 
  • استفاده از دهانشویه های مناسب برای حفظ سلامت لثه ها 
  • مراجعه به دندانپزشک در صورت عفونت و التهاب غیرعادی در ناحیه جراحی 
  • خودداری از استفاده از اشیای نوک تیز برای تمیز کردن ایمپلنت ها 

فعالیت بعد از ایمپلنت 

یکی از مراقبت های بعد از ایمپلنت که باید رعایت کرد، ورزش کردن است بدین صورت که به هیچ عنوان نباید در دوران نقاهت بعد از کاشت ورزش های سنگین مانند جابه جا کردن وزنه های سنگین را انجام دهید. همینطور انجام ورزش های سبک تا دو روز پس از جراحی ممنوع است. 

فعالیت-بعد-از-ایمپلنت-

بهترین کاری که می توان بعد از کاشت ایمپلنت انجام داد، استراحت است که برای جلوگیری از سرگیجه نیز باید حالت خوابیدن و استراحت را هر چند ساعت یک بار تغییر داد. 

 تنها ورزشی که می توان پس از کاشت انجام داد پیاده روی است که باید قدم های خود را به صورت آهسته برداشته و هم چنین مسافت زیادی را نیز طی نکنید. و در صورتی که در حین پیاده روی ضربان قلب شما بالا رفت آن را متوقف کنید. 

تغذیه پس از کاشت ایمپلنت 

نکته ای که در خصوص تغذیه پس از ایمپلنت باید رعایت کرد، خودداری از جویدن غذا در بیست روز اول است. هم چنین باید در این دوران مایعات بیشتر مصرف کرده و به مدت ۴۸ ساعت پس از کاشت باید تنها مایعات سرد را مصرف کرده و سپس پس از آن می توان مایعات گرم استفاده کرد. 

نکات دیگری که در خصوص تغذیه پس از کاشت ایمپلنت باید رعایت کرد عبارتند از: 

  • پرهیز از مصرف هر گونه نوشیدنی گازدار به مدت ۷۲ ساعت پس از جراحی 
  • مصرف غذاهایی چون پنکیک، تخم مرغ، پاستا و آش پس از بین رفتن سری دندان ها 
  • مصرف همه نوع بستنی میوه ای 
  • مصرف آب میوه ها بدون قند 
  • مصرف انواع دسرهای نرم و ژله 

عوارض عدم مراقبت های بعد از ایمپلنت 

از عوارض شایعی که ممکن است در صورت رعایت نکردن مراقبت ها اتفاق بیافتد می توان به عفونت دندان اشاره کرد که این عارضه منجر به خطر افتادن موقعیت پایه ایمپلنت خواهد شد و ممکن است موجب شکستن ایمپلنت ها شود. 

یکی از عوارض دیگر آن بروز خونریزی است، که در واقع بروز خونریزی در ۷۲ ساعت ابتدایی طبیعی بوده اما اگر زمان آن بیش از حد طول بکشد باید در اسرع وقت به بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران مراجعه کرد. 

هم چنین عدم رعایت رژیم غذایی بعد از کاشت نیز موجب لق شدن پایه ایمپلنت شده و همین امر مشکلاتی از قبیل آسیب به لثه و بروز بیماری های لثه را در پی خواهد داشت. 

سوالات متداول مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

تا چند روز پس از ایمپلنت درد و تورم خواهیم داشت؟ 

میزان درد و تورم بعد از کاشت با توجه به وسعت جراحی و هر فرد متفاوت بوده ولی می توان آن را با مصرف مسکن ها کنترل کرد. این احساس درد و تورم به طور معمول در حدود ۷۲ ساعت پس از کاشت ادامه خواهد داشت. 

علت ورم بعد از ایمپلنت چیست؟ 

تورم بعد از کاشت طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد و می توان با کمک کمپرس یخ و همینطور آب نمک آن را کاهش داد. 

در نهایت باید بدانید که…

در صورتی که این مراقبت ها به درستی و با دقت انجام شود، میزان موفقیت ایمپلنت و همینطور طول  عمر و ماندگاری آن ها افزایش پیدا کرده و هم چنین دوران بهبودی و طول درمان نیز کم خواهد شد. در این مقاله به طور کامل مراقبت های بعد از ایمپلنت را معرفی کردیم، امیدواریم که مفید واقع شده باشد. 

دکتر طاهره نوروززاده

دکتر طاهره نوروز زاده

دندانپزشک زیبایی
جراح دانپزشک با بیش از ۱۵ سال سابقه در انجام خدمات زیبایی و درمانی
دندانپزشک عمومی فارغ التحصیل سال 78 از دانشگاه مشهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *