خانه » لق شدن ایمپلنت دندان
۶ دقیقه
لق شدن ایمپلنت

لق شدن ایمپلنت دندان

آنچه می خوانید...

لق شدن ایمپلنت دندان یکی از اتفاقاتی است که ممکن است برخی از افراد بلافاصله بعد از کاشت یا بعد از گذشت سال‌ها آن را تجربه کنند. لق شدن ایمپلنت دندان دردناک است و باعث می‌شود ایمپلنت کاشته شده در دهان کارایی مورد انتظار را نداشته باشد. لق شدن فیکسچر یا پیچ ایمپلنت، لق شدن پایه ایمپلنت و لق شدن روکش ایمپلنت از انواع لق شدن دندان کاشته شده است. اکنون این سوال پیش می‌آید که علت این عارضه و عوامل موثر بر آن چیست و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی موارد زیر بپردازیم. 

لق-شدن-ایمپلنت-دندان

علت لق شدن ایمپلنت دندان

لق شدن ایمپلنت دندان به دلایل گوناگونی رخ می‌دهد. اولین و مهم‌ترین عامل در بروز این عارضه، تحلیل استخوان فک در طول زمان است. با افزایش سن تراکم استخوان فک از بین می‌رود و استخوان موجود در اطراف پایه ایمپلنت دچار تحلیل می‌شود. دومین عامل تحلیل لثه یا پری ایمپلنتیتیس است. این عامل به عنوان یکی از رایج‌ترین بیماری‌های دهان شناخته می‌شود که عموما به دلیل داشتن بهداشت ضعیف دهان و دندان رخ می‌دهد.

برخی از عادات اشتباه نظیر مصرف دخانیات، دندان قروچه مداوم، استفاده ابزاری و غیر اصولی از دندان کاشته شده و داشتن رژیم غذایی ناسالم از دلایل بروز این عارضه است. همچنین ابتلا به برخی بیماری‌ها نظیر پوکی استخوان، نرمی استخوان، دیابت، مشکلات کلیوی، کبد و … احتمال لق بودن ایمپلنت را تشدید می‌کند. در مواردی مشاهده می‌شود که روکش ایمپلنت دندان به دلیل شل شدن پیچ ایمپلنت لق شده است. این مشکل به سادگی و در یک جلسه قابل حل کردن است. البته تمامی موارد فوق دلایل فردی هستند. نداشتن مهارت توسط پزشک و آسیب‌های وارده در حین جراحی به دلیل نداشتن تخصص کافی از دلایل لق شدن ایمپلنت دندان است که ارتباطی با فرد ندارد.

عوامل موثر بر روی لق شدن ایمپلنت دندان

یکی از عوامل موثر در لق شدن کاشت دندان مصرف سیگار است. عفونت از دیگر پارامترهایی است که در اثر حمله باکتری‌ها به لثه ایجاد می‌شود و نتیجه آن تحلیل استخوان فک است. در صورتی‌ که ایمپلنت تازه کاشته شده تحت فشار قرار بگیرد به درستی به استخوان فک جوش نمی‌خورد و منجر به لق شدن آن می‌شود. استفاده از پروتزهای بی‌کیفیت که سریعا دچار فرسودگی می‌شوند و پایداری بالایی ندارند از عوامل موثر بر روی بروز این عارضه است. نصب نامناسب ایمپلنت و نامناسب بودن محل ایمپلنت نیز می‌تواند بروز این آسیب را تشدید کند.

عوامل-موثر-بر-روی-لق-شدن-ایمپلنت-دندان

نشانه‌های لق شدن ایمپلنت دندان

بروز این عارضه با نشانه‌هایی همراه است. یکی از باورهایی که افراد در رابطه با بروز این عارضه دارند، تکان خوردن آن در دهان است، اما همیشه این اتفاق نمی‌افتد و در مواردی بروز این عارضه با سایر علائم همراه است. در ادامه مهم‌ترین و رایج‌ترین نشانه‌های آن اشاره شده است.

✅ خونریزی لثه در زمان مسواک زدن یا برخورد اجسام خارجی

✅ وجود ضایعات استخوانی در ناحیه ایمپلنت شده

✅ ایجاد فرورفتگی در لثه

✅ بی رنگ شدن لثه در ناحیه ایمپلنت شده

✅ ترشحات در داخل دهان به همراه عفونت

✅ داشتن درد در زمان جویدن غذا

✅ افتادن روکش دندان

✅ التهاب در لثه

✅ داشتن دندان درد 

در صورت لق شدن ایمپلنت دندان چه اقداماتی باید انجام داد؟

این عارضه یکی از مواردی است که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید. در این شرایط بهتر است ایمپلنت را به هیچ وجه تکان ندهید و سعی نکنید آن را از لثه خود خارج کنید. این کار باعث آسیب‌های جدی‌تری می‌شود. در صورتی‌ که احساس درد در ناحیه ایمپلنت دارید، می‌توانید روی گونه خود یخ بگذارید. این کار باعث از بین رفتن التهاب بافت‌های اطراف ایمپلنت می‌شود. این اتفاق نیاز به درمان اورژانسی دارد و لازم است سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

دندانپزشک بعد از بررسی علل این اتفاق، اقدامات درمانی انجام می‌دهد. در صورتی که لثه شما دچار عفونت باکتریایی باشد، لازم است آنتی‌بیوتیک مصرف کنید. اگر لق شدن مربوط به روکش و تاج باشد، دندانپزشک اقدام به سفت کردن تاج می‌کند. در مواردی به ناچار ایمپلنت از دهان خارج می‌شود و پس از درمان و رفع مشکل موجود، پایه جدیدی در لثه به کار گرفته می‌شود.

روش‌های پیشگیری از لق شدن ایمپلنت دندان

پیشگیری از لق شدن ایمپلنت دندان در بسیاری از موارد تنها با برخی اقدامات ساده صورت می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین مواردی که برای پیشگیری از لق شدن ایمپلنت به دلیل تحلیل لثه وجود دارد، داشتن بهداشت صحیح دهان و دندان و مصرف به موقع آنتی‌بیوتیک‌ها است. بهتر است روزانه دو الی سه بار دهان خود را با دهانشویه غیرالکلی شست‌وشو دهید و بعد از مصرف وعده‌های غذایی از نخ دندان استفاده کنید. همچنین از مصرف مواد غذایی سفت و خوراکی‌های چسبنده تا حد امکان پرهیز کنید.

روش‌های-پیشگیری-از-لق-شدن-ایمپلنت-دندان

از دیگر اقدامات موثر در داشتن سلامت دهان و دندان حذف سیگار و یا کاهش آن است. همچنین برای کاهش آسیب دندان قروچه از ابزاری نظیر نایت گارد استفاده کنید. این اقدامات علی‌رغم سادگی، بسیار موثر و مهم است و منجر به سلامت و افزایش طول عمر ایمپلنت دندان می‌شود. بلافاصله بعد از کاشت دندان از ضربه زدن و زبان زدن به ایمپلنت پرهیز کنید.

بهتر است معاینات دندانپزشکی را به شکل مرتب انجام دهید و سالانه دو بار برای پاکسازی دندان‌ها اقدام کنید. توجه به دستورالعمل‌های ارائه شده توسط دندانپزشک نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و در پیشگیری از بروز این عارضه دارای اثربخشی بالایی است.

سوالات متداول لق شدن ایمپلنت دندان

آیا ایمپلنت دندان لق شده قابل ترمیم است؟

در مواردی که مشکل از خود ایمپلنت یا روکش آن باشد، قابل تعمیر است. در مواردی که استخوان فک یا لثه تحلیل رفته باشد، امکان ترمیم ایمپلنت وجود ندارد و می‌بایست تعویض شود.

آیا ترمیم ایمپلنت دندان لق شده روند دردناکی دارد؟

ممکن است فرد در زمان تعویض یا ترمیم ایمپلنت کمی احساس درد و فشار داشته باشد، اما این درد به میزان درد در زمان کاشت اولیه ایمپلنت نخواهد بود.

اصلی‌‌ترین لق شدن ایمپلنت دندان چقدر است؟

این عارضه یک مسئله نسبتا رایج در میان افرادی است که کاشت دندان انجام دادند. یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز این اتفاق شل شدن پیچ روکش دندان کاشته شده است که در بیشتر افراد در حدود ۱۵ سال پس از کاشت بروز می‌یابد.

نگاه کلی به لق شدن ایمپلنت دندان

لق شدن ایمپلنت دندان یکی از مسائل جدی و اورژانسی در زمینه دهان و دندان است که نیاز به درمان و مداخله دندانپزشک است. این مورد در میان افراد نسبتا رایج است و دلایل بروز آن متفاوت است. یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز این عارضه عفونت در لثه و تحلیل استخوان فک است. عدم مهارت و تخصص کافی دندانپزشک هم در بروز آن بی‌تاثیر نیست. درمان لق بودن ایمپلنت دندان بعد از بررسی و تعیین نوع آسیب‌دیدگی در مواردی امکان‌پذیر است. در صورتی که احساس کردید ایمپلنت دندان شما لق شده است لازم است در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید تا بعد از شناسایی مشکل، اقدامات درمانی انجام شود.

دکتر طاهره نوروززاده

دکتر طاهره نوروز زاده

دندانپزشک زیبایی
جراح دانپزشک با بیش از ۱۵ سال سابقه در انجام خدمات زیبایی و درمانی
دندانپزشک عمومی فارغ التحصیل سال 78 از دانشگاه مشهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *