خانه » عوارض جرم گیری دندان
۷ دقیقه
عوارض جرم گیری دندان چیست

عوارض جرم گیری دندان

آنچه می خوانید...

گاهی اوقات برخی از افراد به علت عوارض جرم گیری دندان از انجام این درمان خودداری می‌کنند. جرم گیری دندان فواید زیادی از جمله از برطرف کردن تجمع پلاک و همچنین تمیز کردن دندان‌ها در راستای یک لبخند زیبا دارد. ولی با این حال، برخی از عوارض جانبی اولیه این درمان را نمی‌توان نادیده گرفت. هر چند ممکن است عوارض جرم گیری دندان عادی به نظر برسند، اما در هر صورت باعث آسیب احتمالی به لثه‌ها و در مواردی دندان خواهد شد. البته بروز این عوارض بسیار کم بوده و تنها در برخی مواقع پیش خواهد آمد.

عوارض-جرم-گیری-دندان

آیا جرم گیری دندان عوارض دارد و به دندان ها آسیب وارد می کند؟

هر چند جرم گیری دندان‌ موجب پاک شدن جرم و پلاک از روی دندان‌ها شده و بیماری‌های لثه را درمان می‌کند، اما این درمان، با عوارضی نیز همراه است. البته مدت زمان عوارض ناشی از این درمان کم بوده و در نهایت در حدود ۵ تا ۷ روز طول خواهد کشید.

در مورد آسیب جرم گیری به دندان باید گفت که به طور قطع تا زمانی که این درمان به طور صحیح و به وسیله یک متخصص دندانپزشک ماهر انجام شود، افراد با هیچ نوع آسیب به دندان مواجه نخواهند شد و حتی عوارض جرم گیری دندان را نیز تجربه نخواهند کرد. چرا که مینای دندان هر فرد، در مواجه با جرم گیری بسیار قوی عمل می‌کند. شما می‌توانید جهت پیشگیری از عوارض احتمالی جرم گیری دندان خود، به خانم دکتر طاهره نوروززاده که سابقه درخشانی در زمینه این درمان‌های زیبایی دارند مراجعه نموده و با خیالی آسوده روند جرم گیری دندان را انجام دهید.

مهم ترین عوارض جرم گیری دندان

به طور معمول، جرم گیری دندان بدون عارضه بوده و مشکلات خاصی را ایجاد نمی‌کند. مگر آن که در شرایطی، فاکتورهای جانبی عوارض خاصی را برای جرم گیری ایجاد نمایند. در ادامه به بررسی عوارض جرم گیری دندان می‌پردازیم.

مهم-ترین-عوارض-جرم-گیری-دندان

⚠️ حساسیت دندان ها

گاهی اوقات با طولانی باقی ماندن پلاک و جرم بر روی دندان‌ها، یک لایه اضافی روی دندان تشکیل شده که در فرآیند جرم گیری این لایه‌ برداشته می‌شود. با برداشتن این لایه، سطح دندان‌ها پس از مدتی در مواجه با انواع مواد غذایی، هوا و نیز مایعات با دماهای گوناگون قرار گرفته و در نتیجه فرد مقداری ناراحتی را در دندان‌ها و لثه خود احساس می‌کند. البته این حساسیت دندان‌ها کاملا موقتی بوده و بعد از چند روز از بین خواهد رفت.

⚠️ تورم و التهاب لثه

گاهی اوقات بهداشت دهان و دندان فرد در سطح بسیار پایینی بوده و میزان جرم و رسوبات بر روی دندان‌ها زیاد شده است. چنانچه در این شرایط فرد به یک دندانپزشک که تجربه لازم جهت جرم‌ گیری را نداشته باشد مراجعه کند، احتمال بروز تورم و التهاب لثه وجود خواهد داشت.

⚠️ خونریزی لثه

اگر لثه‌‌های فرد مراجعه کننده برای جرم گیری حساس و ضعیف باشند، این احتمال زیاد است که در روند جرم گیری و نیز روزهای ابتدایی پس از آن، فرد با خونریزی لثه مواجه شود. البته این عارضه جدی نبوده و به مرور زمان حل خواهد شد.

⚠️ عفونت

در شرایطی که فرد داوطلب جرم گیری، دارای ضعف استخوانی شدید و یا بیماری‌ زمینه‌ای لثه باشد، احتمال عفونت لثه  پس از جرم گیری بالا خواهد بود. در نتیجه بهتر است قبل از انجام این درمان حتما دندانپزشک را از وضعیت جسمانی خودتان مطلع سازید.

⚠️ درد لثه

گاهی اوقات برداشتن پلاک و جرم از سطح دندان‌ها در نزدیک لثه یا زیر خط لثه، باعث ایجاد درد در لثه‌ها می‌شود. این درد لثه اغلب بعد از تمیز کردن و جرم گیری عمیق شایع و کاملا موقتی بوده و با شستشو به وسیله آب نمک برطرف می‌شود.

⚠️ مشاهده شکاف بین دندان‌ها

در مواردی ممکن است پس از جرم گیری، فرد بین دندان‌های خود، شکاف‌های کوچکی را مشاهده نماید. به صورت کلی فضاهایی میان دندان‌ها وجود دارد که بعضی بسیار کوچک و برخی دیگر بزرگ‌ هستند. با جمع شدن رسوبات غذایی و تشکیل پلاک و جرم، این شکافت‌ها پر و پس از مدتی ناپدید می شوند. از بین رفتن ذرات غذا، پلاک و جرم در فرآیند جرم گیری، شکاف‌های اصلی را آشکار می‌سازد.

روش های جلوگیری از بروز عوارض جرم گیری دندان

پس از مرور معایب و عوارض جرم گیری دندان نوبت آن است تا به چگونگی کاهش این عوارض اشاره کنیم. شما می‌توانید تا حد امکان و با رعایت برخی از مراقبت‌های لازم، عوارض این درمان را تا حدود زیادی کاهش دهید. از نمونه این مراقبت‌ها باید به موارد زیر اشاره نمود:

❇️ بعد از تزریق بی‌حسی موضعی به دهان شما، ممکن است تا چندین ساعت دهانتان بی‌حس بماند. پس به همین علت تا زمان از بین نرفتن کامل تاثیر داروی بی‌حسی لازم است از جویدن خودداری نمایید.

❇️ پزشکان توصیه می‌کنند که حداقل تا ۲ ساعت بعد از جرم گیری، افراد از خوردن و آشامیدن پرهیز کنند. همچنین تا ۷۲ ساعت بعد از آن و تا زمانی که لثه‌ها کاملا بهبود نیافته است، لازم است تا از مواد غذایی نرم استفاده کرده و از مصرف غذا‌های تند و گرم اجتناب نمایند.

❇️ لازم است از مصرف تنباکو حداقل تا ۷۲ ساعت بعد از جرم گیری خودداری شود، چرا که مصرف آن موجب کاهش روند بهبود دندان می‌شود.  

❇️ در شب اول بعد از جرم گیری، لازم است فرد نواحی جرم گیری شده را به آهستگی مسواک بزند. بعد از گذشت چندین روز و اطمینان از سلامت لثه‌ها فرد می‌تواند روند مسواک زدن خودش را به حالت عادی برگرداند.

❇️ لازم است جهت ضد عفونی نگه داشتن قسمت‌های جرم گیری شده، فرد ۳ بار در روز دهان خود را با آب و نمک شستشو دهد. زیرا این کار موجب کاهش درد و تورم لثه می‌شود.

❇️ چنانچه دندانپزشک برای فرد آنتی بیوتیک تجویز کرد، فرد باید حتما مصرف آن را تا زمان تعیین شده ادامه دهد. حتی اگر نشانه‌ها و علائم عوارض جرم گیری دندان کاملا از بین رفته باشد این کار باید ادامه یابد.

سوالات متداول عوارض جرم گیری دندان

آیا جرم‌ گیری در لق شدن دندان‌ها موثر خواهد بود؟

پس از جرم گیری دندان، جرم‌ها و رسوبات انباشته‌ شده بر روی دندان‌ها کاملا از بین رفته و در این شرایط فرد این احساس را می‌کند که دندان‌ها لق شده ‌است. در حالی که این احساس تنها به علت ایجاد یک فضای خالی به فرد القا می‌شود. البته در برخی موارد نیز این امکان وجود دارد که لقی دندان در گذشته برای فرد ایجاد شده باشد و با از بین رفتن پلاک‌ها و رسوبات پس از فرآیند جرم‌ گیری او متوجه آن شود.

آیا جرم‌ گیری باعث خراب شدن دندان‌ها می‌شود؟

در جواب این سوال باید گفت که جرم‌ گیری نه‌ تنها باعث خرابی دندان‌‌ها نخواهد شد، بلکه روشی آسان و مقرون به صرفه جهت بهبود سلامت و نیز زیبایی دندان‌ها است. این روش درمانی موجب پیشگیری از بروز مشکلاتی مانند پوسیدگی و … می‌شود.  

آیا جرم گیری موجب از بین رفتن مینای دندان در فرد می‌شود؟

خیر. در روند جرم گیری فقط پلاک و جرم از روی دندان‌ها برداشته شده و به هیچ عنوان سطح دندان تراشیده نمی‌شود. در نتیجه آسیبی نیز به مینای دندان وارد نخواهد شد.

حساسیت و درد دندان‌ها تا چه زمان بعد از جرم گیری، طبیعی است؟

درد و حساسیت حاصل از عوارض جرم گیری دندان‌ها تا حدود یک هفته بعد از جرم گیری طبیعی خواهد بود و پس از آن به تدریج برطرف می‌شود.

عوارض جرم گیری دندان خطرناک است؟؟؟

جرم گیری دندان مانند هر روش درمانی دیگر، از مزایا و معایبی برخوردار است. عوارض جانبی و نیز خطرات مربوط با جرم گیری دندان بسیار جزئی بوده و در مقابل بهبود بهداشت دهان و ایجاد یک لبخند زیبا، نادیده گرفته می‌شود. در مواقعی برای نجات دندان‌ها و لثه‌ها از انواع بیماری‌های، لازم است که حذف پلاک از خط لثه و دندان‌ها صورت گیرد.

دکتر طاهره نوروززاده

دکتر طاهره نوروز زاده

دندانپزشک زیبایی
جراح دانپزشک با بیش از ۱۵ سال سابقه در انجام خدمات زیبایی و درمانی
دندانپزشک عمومی فارغ التحصیل سال 78 از دانشگاه مشهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *