خانه » عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان
۵ دقیقه
عوارض به تعویق انداختن عصب کشی دندان

عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان

آنچه می خوانید...

عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان به دلیل آنکه دندان به عصب رسیده عفونی می باشد و امکان دارد این عفونت به نواحی دیگر بدن نیز انتقال پیدا کند، خطرناک می باشد. افراد به دلایل مختلفی از قبیل ترس از دندانپزشکی پروسه عصب کشی دندان را به تاخیر انداخته و همین امر موجب ایجاد مشکلاتی برای آن ها خواهد شد و توصیه می شود که افراد در صورت نیاز به عصب کشی در اسرع وقت برای انجام آن اقدام کنند.

عوارض-به-تاخیر-انداختن-عصب-کشی-دندان

در این مقاله به طور کامل به بررسی عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.

مهم ترین عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان

یکی از علت های شایعی که منجر به نیاز دندان به عصب کشی می رسد، پوسیده شدن دندان ها می باشد، درواقع این پوسیدگی به حدی می رسد که شاخک پالپی دندان را نیز درگیر خواهد کرد. بنابراین به تاخیر انداختن این پروسه عوارضی را برای افراد به دنبال خواهد داشت که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

درد شدید

هنگامی که پوسیدگی دندان به عصب می رسد در ابتدا درد شدیدی را به دنبال ندارد ولی به مرور زمان و هر چه انجام عصب کشی به تاخیر بیوفتد، درد افراد شدیدتر خواهد شد و به حدی دردناک می شود که از تحمل افراد خارج خواهد شد و افراد در هنگام جویدن غذا و نوشیدن نیز این درد را با شدت بیشتری احساس خواهند کرد.

از بین رفتن استخوان اطراف ریشه

افرادی که این درمان را به تاخیر می اندازند، موجب خواهند شد تا التهاب و عفونت دندان به استخوان اطراف ریشه رسیده و منجر به تحلیل استخوان شود که این امر در نهایت موجب از دست رفتن استخوان خواهد شد و درمان را با مشکل مواجه خواهد کرد.

ایجاد آبسه و ورم

یکی دیگر از عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان، ایجاد آبسه و ورم می باشد. در واقع هنگامی که التهاب دنان شدید شود و موجب شود تا رگ های خونی و اعصاب پالپ دندان از بین برود، باکتری ها و عفونت دندان تکثیر پیدا خواهند کرد و همین عفونت منجر به ایجاد ورم و آبسه نیز خواهد شد.

ایجاد-آبسه-و-ورم

باید به این نکته اشاره کرد که در برخی از مواقع نیز آبسه و عفونت در لثه ایجاد می شود که چرک آن بر روی حفره دهان به صورت یک برجستگی شبیه جوش خود را نشان خواهد داد. حتی امکان دارد عفونت به بافت های اطراف دندان و همینطور بافت صورت مانند گونه، گردن و اطراف چشم و زیر چانه نیز پیشرف پیدا کند.

از دست دادن دندان

از جمله مهم ترین عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان، از دست دادن دندان می باشد. چرا که این کار موجب پیشرفت پوسیدگی دندان شده و در نهایت منجر به از بین رفتن مقدار زیادی از بافت سالم دندان خواهد شد که دیگر نمی توان در این صورت دندان را نگهداری و ترمیم کرد و باید آن را کشید.

بنابراین توصیه می شود که افراد در صورت پوسیده شدن دندان خود در اسرع وقت برای عصب کشی اقدام کنند.

به تاخیر انداختن عصب کشی دندان چه علائمی را برای فرد به همراه دارد؟

در بالا تمام عوارضی که با به تاخیر انداختن این روش درمانی برای فرد پیش خواهد آمد را بررسی کردیم، حال علائمی که در صورت به تاخیر انداختن این روش در فرد نمایان می شود، را ذکر خواهیم کرد.

  • دردهای شدید و طولانی مدت
  • حساسیت دندان ها به سرما و گرما
  • دردهای پشت سر هم و شبانه
  • تغییر پیدا کردن رنگ دندان
  • پوسیده شدن شدید دندان و پیشرفت آن
  • آبسه دندان
  • شل شدن دندان

تا چه مدت می توان درمان عصب کشی دندان را به تاخیر انداخت؟

با توجه به عوارضی که در صورت به تاخیر انداختن این روش درمانی در بالا ذکر کردیم، توصیه می شود که به صورت طولانی مدت انجام این روش را به تاخیر ننداخته و در اسرع وقت برای درمان اقدام کنند، حتی در صورتی که افراد درد ندارند نیز نباید از چند هفته بیشتر شروع روند درمان را به تاخیر بیاندازند.

سوالات متداول عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان

آیا امکان درمان عفونت دندان پوسیده با مصرف آنتی بیوتیک وجود دارد؟

خیر، عفونت دندان تنها با مصرف آنتی بیوتیک درمان نمی شود، چرا که التهاب و عفونت به کانال ریشه گسترش پیدا خواهد کرد و تنها با عصب کشی ضدعفونی و درمان خواهد شد. مصرف آنتی بیوتیک تنها به کاهش موقتی علائم عفونت و تسکین درد به صورت موقتی کمک خواهد کرد.

در صورتی که درد دندان خوب شود می توان عصب کشی را به تاخیر انداخت؟

خیر، از بین رفتن وآرام شدن درد دندان موقتی بوده و به معنی از بین رفتن التهاب دندان نمی باشد، و در آینده امکان دوباره بروز مجد درد می باشد که به دلیل تاخیر نیز امکان دارد دیگر نتوان دندان را ترمیم کرده و آن دندان از دست برود. بنابراین به هیچ عنوان به دلیل از بین رفتن درد نباید درمان را به تاخیر انداخت.

آیا می توان به جای عصب کشی، دندان را کشید؟

زمانی که می توان دندان را با روش عصب کشی بازسازی و ترمیم کرد به هیچ عنوان کشیدن دندان توصیه نمی شود. تنها در مواردی که پوسیدگی دندان بیش از حد باشد و نتوان آن را با روش هایی از قبیل عصب کشی نگه داشت، دندانپزشک آن را خواهد کشید.

سخن پایانی

بسیاری از افراد به دلایل مختلفی از جمله ترس از دندانپزشکی، ترس از عصب کشی و یا نداشتن وقت انجام این روش درمانی را به تعویق می اندازند، که بسیار خطرناک است و امکان دارد موجب از بین رفتن دندان شود، در این مقاله تمام عوارض به تاخیر انداختن عصب کشی دندان را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که برای جلوگیری از بروز این عوارض و همینطور از دست دادن دندان خود بهتر است در اسرع وقت برای درمان عصب کشی به بهترین دندانپزشک در تهران مراجعه نمایید تا پشیمان نشوید. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

دکتر طاهره نوروززاده

دکتر طاهره نوروز زاده

دندانپزشک زیبایی
جراح دانپزشک با بیش از ۱۵ سال سابقه در انجام خدمات زیبایی و درمانی
دندانپزشک عمومی فارغ التحصیل سال 78 از دانشگاه مشهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *