خانه » درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت
۵ دقیقه
درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت

درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت

آنچه می خوانید...

یکی از روش های زیبایی در دندانپزشکی که امروزه بسیار پرطرفدار بوده و می توان برای درمان برخی از مشکلات مانند نامرتبی دندان ها و همینطور تغییر رنگ دندان ها استفاده کرد، کامپوزیت می باشد اما این روش مانند روش های زیبایی و درمانی دیگر علاوه بر مزیت های زیادی که دارد، دارای عوارضی نیز می باشد که یکی از این عوارض التهاب لثه بعد از کامپوزیت می باشد که در صورت مراجعه به دندانپزشک با تجربه و رعایت نکردن مراقبت های بعد از این روش به وجود خواهد آمد. درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت برای افرادی که دچار این عارضه شده اند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

التهاب-لثه-بعد-از-کامپوزیت

در این مقاله به طور کامل روش های درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت را بررسی کرده و علت بروز این عارضه نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تعریف التهاب لثه

زمانی که در فاصله ی بین لثه و دندان ها، پلاک ها و باکتری ها جمع شوند، موجب قرمزی و التهاب لثه ها شده و در برخی از موارد با خونریزی نیز ممکن است همراه باشد. و در صورتی که بهداشت دهان و دندان ها از قبیل مسواک زدن به طور مرتب و روزانه انجام نشود، پلاک های دندانی با گذشت زمان سفت شده و تبدیل به رسوب خواهد شد و همین امر منجر به ایجاد فاصله میان بافت لثه و دندان ها خواهد شد و سوراخ هایی را نیز ایجاد خواهد کرد که منجر به تجمع عفونت در آن ها شده و همراه با درد شدیدی خواهد بود.

علت التهاب لثه بعد از کامپوزیت

همانطور که در بالاتر ذکر کردیم، یکی از عوارض کامپوزیت دندان، التهاب لثه می باشد که در این بخش از مقاله علت التهاب لثه بعد از کامپوزیت را بررسی خواهیم کرد.

از جمله عوامل مهمی که منجر به التهاب لثه می شود، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و عدم رسیدگی به دندان ها پس از کامپوزیت می باشد. هم چنین از جمله عوامل دیگری که در ایجاد این عارضه موثر می باشند می توان به باقی ماندن پلاک و پوسیدگی در زیر کامپوزیت و عدم درمان آن توسط دندانپزشک قبل از نصب کامپوزیت، باقی ماندن عفونت در لثه ها قبل از کامپوزیت و همینطور وجود آبسه در نزدیکی ریشه لثه اشاره کرد.

علت-بروز-التهاب-لثه-بعد-از-کامپوزیت

علائم التهاب لثه بعد از کامپوزیت

به طور معمول این عارضه دارای علائمی می باشد که افراد باید به محض مشاهده این علائم به بهترین دندانپزشک زیبایی مراجعه کرده و اقدامات لازم را جهت درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت انجام دهند.

این علائم عبارتند از:

  • وجود درد زیاد در دندان ها و حتی لق شدن آن ها
  • قرمزی و تورم لثه
  • برخی از افراد با مسواک زدن و یا استفاده از نخ دندان دچار خونریزی در لثه می شوند.
  • بوی بد دهان که با مسواک زدن نیز از بین نمی رود.
  • حساسیت لثه ها
  • ایجاد تغییرات در فاصله ی بین دندان ها
  • ایجاد چرک میان دندان ها و لثه

درمان خانگی التهاب لثه بعد از کامپوزیت

 به طور معمول التهاب لثه بعد از کامپوزیت را با انجام برخی از روش های خانگی می توان برطرف کرد و در مدت زمانی یک هفته الی ۱۰ روز این عارضه درمان خواهد شد اما در صورتی که برطرف نشود باید افراد برای درمان آن به دندانپزشک مراجعه کنند.

این روش های خانگی برای درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت شامل موارد زیر می باشند:

  • استرس خود را کم کرده و کنترل کنید چرا که استرس خود باعث تشدید التهاب خواهد شد.
  • به مقدار کافی پس از مصرف غذا آب بنوشید.
  • افزایش مصرف ویتامین c با استفاده از مکمل ها و یا میوه ها و سبزیجات
  • غرغره آب نمک در دهان به طور مرتب و روزی چندبار
  • مصرف مسکن های بدون نسخه  و داروهای ضدالتهاب برای کاهش درد و ناراحتی
  • رعایت بهداشت دهان و دندان با استفاده از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن برای جلوگیری از تحریک بیشتر لثه ها
  • ترک سیگار و دخانیات برای جلوگیری از افزایش میزان عفونت و التهاب لثه
  • استفاده از دهانشویه های ملایم و بدون الکل با تجویز بهترین دکتر کامپوزیت دندان

درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت توسط دندانپزشک

همانطور که در بالا ذکر کردیم در صورت عدم درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت با استفاده از روش های خانگی و تداوم التهاب و حساسیت لثه افراد باید برای درمان آن به یک دندانپزشک با تجربه مراجعه کنند که وی با ارائه راهکاری مانند جرم گیری دندان و روت پلنینگ به درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت کمک خواهد کرد.

درمان-التهاب-لثه-بعد-از-کامپوزیت-توسط-دندانپزشک

جرم گیری

این روش درمانی در صورتی که تورم لثه به بافت های دور ریشه ای هم سرایت کرده باشد استفاده خواهد شد. برای انجام آن دندانپزشک از ابزارهای ساده و همینطور جرم گیر اولتراسوند که دارای یک جریان اسپری آب شدید می باشد استفاده کرده و جرم ها وباکتری های دندانی را از روی دندان ها و همینطور زیر لثه ها از بین خواهد برد.

روت پلنینگ

برای درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت روش دیگری که می تواند کمک کننده باشد روت پلنینگ می باشد که با استفاده از آن دندانپزشک در واقع سطح ریشه ها را صاف خواهد کرد که این روش مانع از چسبیدن باکتری ها به دندان ها و لثه ها شده و در نهایت نیز منجر به کاهش التهاب لثه و درمان آن خواهد شد.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله ذکر کردیم عوامل زیادی در بروز التهاب لثه بعد از کامپوزیت نظیر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، برجای ماندن پوسیدگی در زیر لثه ها و دندان ها و… تاثیرگذار می باشند و افراد باید پس از مشاهده علائم التهاب لثه که در این مقاله ذکر کردیم و همینطور ادامه دار شدن علائم در اسرع وقت برای درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت به یک دندانزشک باتجربه مراجعه کنند.

دکتر طاهره نوروززاده

دکتر طاهره نوروز زاده

دندانپزشک زیبایی
جراح دانپزشک با بیش از ۱۵ سال سابقه در انجام خدمات زیبایی و درمانی
دندانپزشک عمومی فارغ التحصیل سال 78 از دانشگاه مشهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *