خانه » خونریزی بعد از ایمپلنت دندان
۵ دقیقه
خونریزی بعد از ایمپلنت

خونریزی بعد از ایمپلنت دندان

آنچه می خوانید...

خونریزی بعد از ایمپلنت دندان یکی از جدی‌ترین عوارض احتمالی است که باید سریعا علت تشخیص داده شده و تحت درمان قرار بگیرد. ایمپلنت دندان یکی از راه‌های درمانی برای درمان دندان‌های از دست رفته است که مزایای زیادی به همراه دارد. مانند هر روش دیگری، کاشت ایمپلنت هم عوارض مخصوص به خود را دارد که با مشاهده آن‌ها بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید تا برطرف شده و تحت درمان قرار گیرند.  از علل بروز آن می‌توان بیماری موکوسیتیس و پری ایمپلنتایتیس را نام برد.

خونریزی بعد از ایمپلنت دندان

علت خونریزی بعد از ایمپلنت

خونریزی بعد از ایمپلنت دندان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فشار به ناحیه جراحی

بعد از ایمپلنت دندان به هیچ عنوان نباید به آن دست زده یا به آن فشار وارد کنید. این کار ناحیه مورد نظر را تحریک کرده و سبب خونریزی در آن می‌شود. پس تا مدتی بعد از ایمپلنت از تحریک کردن ناحیه مورد نظر خودداری کنید.

ایجاد التهاب

ایمپلنت در بافت لثه و دندان‌ها تغییرات زیادی به وجود می‌آورد. در نتیجه، ممکن است در آن‌ها التهاب ایجاد شود. این التهاب معمولا جریان خون در ناحیه جراحی شده را افزایش می‌دهد. در اثر این جریان خون ممکن است خونریزی رخ دهد.

آسیب به بافت

برای انجام ایمپلنت لازم است استخوان‌های دهان و بافت‌های نرم تراشیده شوند. در این بین ممکن است رگ‌های خونی آسیب ببیند. اگر دندانپزشک کار خود را خوب انجام ندهد ممکن است به ناحیه‌ای که در آن ایمپلنت انجام می‌شود آسیب رسیده و بافت آن تخریب شود. در نهایت خونریزی بعد از ایمپلنت دندان به وجود می‌آید.

عدم رعایت مراقبت‌های قبل از ایمپلنت

قبل از انجام ایمپلنت باید نکاتی را رعایت کنید. استعمال دخانیات و مصرف داروهای رقیق کننده خون می‌توانند برای شما مشکل ایجاد کنند. همچنین اگر سابقه خونریزی دارید، باید قبل از انجام ایمپلنت با پزشک مشورت کرده تا هیچ مشکلی برایتان پیش نیاید.

بیماری پری ایمپلنتایتیس

التهاب لثه یکی از مشکلاتی است که ممکن است پس از ایمپلنت رخ دهد. حال اگر این التهاب با تحلیل لثه همراه باشد، موجب به وجود آمدن بیماری پری ایمپلنتیتیس خواهد شد. این بیماری اغلب بدون درد بوده و علائم آن خونریزِی، خارش و قرمزی هستند. اگر بعد از ایمپلنت بهداشت را رعایت نکنید، به دیابت مبتلا باشید، سیگار بکشید یا دندان‌ها به شکل نامناسب ترمیم یابند، احتمال بروز این بیماری وجود خواهد داشت. تشخیص آن توسط دندانپزشک صورت گرفته و به راحتی درمان می‌شود.

بیماری موکوسیتیس

زمانی که در بافت نرم اطراف ایمپلنت التهاب بروز می‌دهد، بیماری موکوسیتیس به وجود می‌آید که اغلب با قرمزی، خارش و خونریزی همراه است. از علل ایجاد آن می‌توان به رعایت نکردن نکات بهداشتی، وجود باکتری و سمنت اضافی در محل قرارگیری تاج دندان اشاره کرد.

روش‌های جلوگیری از خونریزی بعد از ایمپلنت

برای جلوگیری از بروز خونریزی بعد از ایمپلنت دندان می‌توانید نکاتی را رعایت کنید که به شرح زیر هستند:

روش‌های جلوگیری از خونریزی بعد از ایمپلنت

✅ بهداشت دهان و دندان را به طور کامل رعایت کرده و روزانه دو تا سه بار مسواک بزنید. همچنین برای رعایت بیشتر می‌توانید از دهان‌شویه نیز استفاده کنید.

✅ به هیچ عنوان قبل و بعد از ایمپلنت از دخانیات خصوصا سیگار استفاده نکنید. سیگار موجب بروز لخته خون، عفونت و التهاب در اطراف ایمپلنت خواهد شد.

✅ برای جلوگیری از ایجاد زخم و التهاب می‌توانید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنید که معمولا شامل خوردن غذاهای نرم و آبکی خواهد شد.

✅ یکی از دلایل اصلی خونریزی بعد از ایمپلنت دندان عفونت است که برای جلوگیری از ایجاد آن می‌توانید از آنتی بیوتیک هایی که پزشک تجویز کرده است استفاده کنید. علاوه بر این، می‌توانید بعد از میل کردن هر وعده غذایی از آب نمک هم برای قرقره کردن استفاده کنید.

چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

خونریزی بعد ایمپلنت دندان یکی از عوارض طبیعی است که تا دو یا سه روز پس از جراحی ادامه دارد. برای متوقف کردن آن می‌توانید از گاز استریل استفاده کرده و به آرامی یک ساعت آن را فشار دهید. با این کار خونریزی تا حد زیادی متوقف می‌شود.  اما در برخی موارد ممکن است خونریزی ادامه دار شده و خطرات زیادی برای شما به همراه بیاورد. در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید تا علت آن تشخیص داده شده و تحت درمان قرار بگیرد. اگر حس می‌کنید این امر به دلیل رعایت نکردن بهداشت است با چند بار مسواک زدن و دهانشویه برطرف خواهد شد.

نحوه درمان خونریزی بعد از ایمپلنت

درمان خونریزی به علت ایجاد آن بستگی دارد. گاهی اوقات اگر این عارضه به موقع تحت درمان قرار نگیرد ممکن است باعث پس زدن ایمپلنت شود. اگر علت ایجاد خونریزی موکوسیتیس باشد، دندانپزشک در ابتدا با استفاده از اشعه ایکس از دندان‌های شما عکس برداری کرده و چسب روکش و سمنت را بررسی خواهد کرد. اگر موکوسیتیس در اثر باقی ماندن سمنت باقی مانده زیر لثه ایجاد شده باشد دندانپزشک آن را بر می‌دارد.

پری ایمپلنتیتیس معمولا پیشرفته‌تر است  و برای تشخیص آن عمق خط زیر لثه باید بررسی شود. اگر شدت آن زیاد باشد، باید از جراحی استفاده شود تا توده استخوانی رشد کند. برخی مواقع این درمان پاسخگو نبوده و باید برای برطرف کردن مشکل ایمپلنت برداشته شده و پس از بازسازی بافت نرم استخوان‌ها دوباره کاشته شود.

سوالات متداول خونریزی بعد از ایمپلنت

آیا تغذیه در بروز خونریزی بعد از ایمپلنت دندان نقش دارد؟

بله، بعد از ایمپلنت بهتر است که از خوردن غذاهای خشک و سفت خودداری کنید.

آیا خونریزی اطراف ایمپلنت همیشه خطرناک است؟

خیر، اگر میزان خونریزی شدید باشد باعث بروز مشکلات متعدد خواهد شد.

نکات مراقبتی در روز اول پس از ایمپلنت چیست؟

بهتر است برای جلوگیری از بروز خونریزی از شست و شوی دهان خود خودداری کنید.

در نهایت…

ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه‌های درمان مشکلات دندانی است که در آن دندان موردنظر برداشته شده و به جای آن ایمپلنت کاشته می‌شود. عوارض متعددی ممکن است بعد از این جراحی رخ دهد که از آن‌ها می‌توان به خونریزی بعد از ایمپلنت دندان اشاره کرد. در صورت بروز خونریزی یا داشتن سوالات بیشتر می‌توانید این موارد را با ما در میان بگذارید.

دکتر طاهره نوروززاده

دکتر طاهره نوروز زاده

دندانپزشک زیبایی
جراح دانپزشک با بیش از ۱۵ سال سابقه در انجام خدمات زیبایی و درمانی
دندانپزشک عمومی فارغ التحصیل سال 78 از دانشگاه مشهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *