جوش نخوردن ایمپلنت دندان یکی از مشکلاتی است که امکان دارد بعد از کاشت گریبان افراد را بگیرد که عدم جوش خوردن میتواند به دلیل موارد مختلفی از جمله ناهماهنگی سطحی بین ایمپلنت و استخوان، عدم ترازبندی صحیح ایمپلنت، انتخاب نامناسب مواد یا تکنیکهای اتصال و … رخ بدهد.
همچنین این عارضه میتواند منجر به ایجاد عوارض جدی از جمله عدم استحکام و پایداری ایمپلنت، احتمال انتقال عفونت به محل کاشت، تحریک و التهابات استخوانی، و در نهایت نیاز به تعویض یا تغییر ایمپلنت شود.
با جوش خوردن صحیح ایمپلنت دندان، یک اتصال قوی و پایدار بین ایمپلنت و استخوان ایجاد میشود که به استحکام و عملکرد صحیح ایمپلنت کمک می کند.
علت جوش نخوردن ایمپلنت دندان
علت جوش نخوردن ایمپلنت دندان میتواند به عوامل مختلفی برگردد. در زیر، تعدادی از اصلیترین علل بروز این عارضه را بررسی میکنیم:
ناهماهنگی سطحی
اگر سطح ایمپلنت و استخوان همخوانی نداشته و تراز نباشند، جوش خوردن صحیح صورت نخواهد گرفت.
استفاده از مواد نامناسب
استفاده از مواد نامناسب یا کیفیت پایین در ایمپلنت و مواد اتصالی میتواند باعث عدم جوش خوردن صحیح شود. استفاده از مواد با کیفیت و استاندارد برای اتصالات صحیح ایمپلنت بسیار حائز اهمیت است.
ترازبندی نامناسب
اگر ترازبندی در کاشت ایمپلنت صحیح انجام نشود، قدرت و استحکام اتصال کاهش یافته و دو قطعه به یکدیگر جوش نخواهند خورد.
عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی
استریلیزاسیون صحیح و رعایت پروتکلهای مربوط به آن برای جلوگیری از عدم جوش خوردن ایمپلنت بسیار مهم است. نقص در استریلیزاسیون میتواند به عفونت و التهابات بعدی منجر شود که میتواند اتصال را تحت تأثیر قرار دهد.
دندانقروچه
یکی از موارد دیگری که منجر به بروز این عارضه می شود، دندان قروچه است که حتی امکان دارد موجب شکسته شدن ایمپلنت نیز بشود. این عادت نادرست به دلیل وارد کردن فشار زیاد بر روی ایمپلنت ها از جوش خوردن درست آن ها جلوگیری می کند.
ضعیف بودن استخوان
در صورتی که استخوان های فک ضعیف باشند نیز احتمال جوش نخوردن افزایش پیدا خواهد کرد که یکی از مواردی که منجر به این موضوع می شود، استعمال دخانیات، ابتلا به بیماری دیابت و پوکی استخوان است. بنابراین باید قبل از کاشت سلامت استخوان فک توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار بگیرد.
بیماریهای لثه
یکی دیگر از علت های بروز این عارضه ابتلا به بیماری های لثه است که توصیه می شود قبل از کاشت افراد برای درمان این بیماری ها اقدام کنند.
علائم جوش نخوردن ایمپلنت دندان چیست؟
برخی از علائمی که میتواند نشان دهنده عدم جوش خوردن صحیح ایمپلنت دندان باشد، عبارتند از:
درد
احساس درد یا تحریک در محل کاشت ایمپلنت یکی از نشانه های جوش نخوردن صحیح است. این درد ممکن است مداوم یا تند باشد.
التهاب و تورم
التهاب و تورم در محل کاشت ایمپلنت نشانه ی جوش نخوردن صحیح ایمپلنت است. این التهاب و تورم ممکن است همراه با قرمزی و گرمی در محل کاشت باشد.
خونریزی
اگر محل کاشت ایمپلنت دندان بیش از حد خونریزی کند و خون بهطور مداوم جاری باشد، ممکن است نشانهای از عدم جوش خوردن صحیح باشد.
حساسیت و درد در زمان مصرف غذا
یکی دیگر از نشانه ها احساس درد، حساسیت و ناراحتی در هنگام مصرف غذا در محل کاشت است. در این حالت، ممکن است ایمپلنت حین استفاده از غذا لق شده یا بافتهای اطراف آن تحریک شود.
لق شدن
اگر ایمپلنت دندان در مکان خود لق شده و حرکت کند، این میتواند نشانهای از جوش نخوردن صحیح باشد.
عفونت
عفونت یکی دیگر از نشانه های این عارضه است که امکان دارد به دلیل ترمیم نیافتن بافت لثه در اطراف ایمپلنت و همچنین نبودن شرایط مناسب برای کاشت رخ بدهد.
در صورت تجربه هر یک از این علائم، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مشکل را تشخیص داده و راهکار مناسب را پیشنهاد دهد.
روش های زود جوش خوردن ایمپلنت دندان
همانطور که ذکر کردیم در صورتی که ایمپلنت ها به طور صحیح جوش نخورند، موجب شکست ایمپلنت می شود. بنابراین راهکارهایی برای زود جوش خوردن ایمپلنت ها وجود دارد که عبارتند از:
مصرف آنتی بیوتیک ها
یکی از راهکارهایی که دندانپزشک برای زود جوش خوردن ایمپلنت ها توصیه می کند، مصرف آنتی بیوتیک ها هستند که حتما باید در زمان تجویز شده مصرف شوند.
استفاده از دهانشویه
دهانشویه ها باکتری های موجود در دهان را از بین برده و با این کار از بروز اختلال در اتصال ایمپلنت ها به استخوان فک جلوگیری خواهند کرد، بنابراین توصیه می شود که بعد از کاشت از دهانشویه ها استفاده شود.
عدم استعمال سیگار و دخانیات
همانطور که در بالاتر ذکر کردیم، مصرف سیگار و دخانیات موجب ضعیف شدن استخوان های فک شده و همین مورد از جوش خوردن صحیح ایمپلنت ها جلوگیری خواهد کرد، بنابراین باید از مصرف آن ها خودداری شود.
استفاده از مسواک و نخ دندان
با استفاده از مسواک و به خصوص نخ دندان می توان تمام مواد غذایی باقی مانده مابین دندان ها را از بین ببرد، بنابراین توصیه می شود که روزی دوبار این کار انجام شود.
مصرف پروتئین زیاد
مصرف پروتئین به مقدار زیاد نیز به زود جوش خوردن ایمپلنت ها کمک می کند، بنابراین توصیه می شود که در روزهای ابتدایی بعد از کاشت پروتئین و کالری مصرفی را افزایش دهید.
چه مدت زمان برای جوش خوردن ایمپلنت نیاز است؟
باید در این خصوص ذکر کرد که مدت زمان مشخصی نداشته و به عوامل مختلفی از قبیل شرایط کاشت و فرد بستگی دارد، اما به طور کلی می توان گفت که به حداقل ۳۰ روز زمان جهت جوش خوردن صحیح ایمپلنت ها نیاز است. اما بهتر است در خصوص مدت زمان دقیق جوش خورن با دندانپزشک خود صحبت کنید.
بهتر است بدانید که…
جوش خوردن صحیح ایمپلنت ها با استخوان فک در موفقیت این روش و همینطور افزایش ماندگاری و استحکام ایمپلنت ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که برای این موضوع راهکارهایی را در این مقاله ذکر کردیم، امیدواریم مفید واقع شده باشد.