خانه » تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت
۶ دقیقه
تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت

تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت

آنچه می خوانید...

 امروزه افرادی که متقاضی زیبا کردن دندان هستند، در خصوص روش‌هایی که در دندانپزشکی زیبایی وجود دارد تحقیقات بسیاری انجام داده‌اند؛ در این میان ممکن است با سوال تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت رو به رو شده‌ باشند. در ادامه این سوال را به صورت تخصصی پاسخ خواهیم داد.

تفاوت-کامپوزیت-و-ایمپلنت-دندان

از گذشته‌ها تا به امروز داشتن دندان‌های زیبا، درخشان و به دور از هر نوع زردی و کثیفی یکی از آرزوهای شخصی تمامی افراد به شمار می‌رود. در صورتی که شما یک و یا چند عدد از دندان‌های خود را از دست داده‌اید و یا به دنبال سفید کردن دندان‌های خود هستید، بهتر است تا انتها با دکتر طاهره نوروز زاده همراه باشید.

تعریف کامپوزیت و ایمپلنت

قبل از آن که شما را با تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت بیشتر آشنا کنیم بهتر است این دو روش را به صورت مجزا برای شما توضیح دهیم.

کامپوزیت چیست؟

در صورتی که شما با روش‌های زیبایی دندان آشنایی داشته باشید، بدون شک نام کامپوزیت را شنیده‌اید. کامپوزیت دندان را می‌توان به عنوان یک روش نوین و جدید در نظر گرفت که دندانپزشک می‌تواند دندان‌های سفیدی به متقاضیان هدیه دهند. در روش کامپوزیت و سفید کردن دندان متقاضی می‌تواند تناژهای مختلف رنگی را برای زیبا کردن دندان‌های خود انتخاب کند.

کامپوزیت-تعریف

برای آن که شما بتوانید تناژ مناسبی را برای سفید کردن دندان‌های خود انتخاب کنید، باید برخی از عوامل را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال مهم‌ترین پارامتری که در این راه باید به آن توجه شود، رنگ پوست متقاضی می‌باشد. معمولاً افرادی که پوستی تیره دارند؛ در صورتی که قصد انتخاب تناژ رنگی کامپوزیت را دارند، باید دقت بیشتری به خرج دهند تا زیبایی دندان‌هایشان به صورت فیک دیده نشود. بهتر است در این راه کامپوزیت را با لمینت دندان اشتباه نگیرید!

ایمپلنت چیست؟

از دیگر روش‌هایی که امروزه متقاضیان زیبایی دندان برای آن به دندانپزشک مراجعه می‌کنند، ایمپلنت دندان می‌باشد. این روش در حقیقت کاشت دندان است، البته امروزه روش‌های دیگری نیز برای کاشت دندان در دنیا وجود دارد که شما می‌توانید از آن استفاده کنید. این در حالی است که میان تمامی این روش‌ها ایمپلنت یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاشت دندان به شمار می‌رود.

ایمپلنت-تعریف

تفاوت‌های اساسی میان ایمپلنت و کامپوزیت دندان

در این بخش از مقاله به بررسی تفاوت های اساسی میان کامپوزیت و ایمپلنت خواهیم پرداخت. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تفاوت-اساسی-میان-کامپوزیت-و-ایمپلنت

تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت در طول درمان

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت مسئله طول درمان در میان این دو می‌باشد. به این نکته توجه داشته باشید تمامی روش‌های زیبایی دندان دارای طول درمان مختص به خود هستند. مدت جلسات مورد نیاز متقاضیان کامپوزیت دندان ۳ الی ۴ جلسه خواهد بود. این در حالی است که ایمپلنت دارای تعداد جلسات متغیری می‌باشد و نمی‌توان برای تمامی افراد تعداد جلسات مشخصی را در نظر گرفت. تعداد جلسات مورد نیاز برای ایمپلنت، با توجه به وضعیت دهان و دندان در افراد متفاوت خواهد بود.

تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت در طول عمر

از دیگر مواردی که می‌توان به عنوان تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت در نظر گرفت طول عمر این دو روش درمان دندان می‌باشد. مدت زمان ماندگاری ایمپلنت در صورتی که تمامی مراقبت‌های لازمه‌ای که پزشک به شما ارائه می‌دهد تا انجام دهید، ۱۰ سال خواهد بود. ممکن این موضوع را شنیده باشید که برخی از ایمپلنت‌ها یک روش دائمی برای دندان‌هایی است که از بین رفته‌اند.

در طرف دیگر طول عمر کامپوزیت به صورت میانگین ۴ الی ۵ سال می باشد. بعد از گذشت این مدت زمان شما نیاز دارید تا کامپوزیت‌های خود را تمدید کنید. لازم به ذکر است این بازه زمانی با توجه به مراقبت‌های شما بعد از کامپوزیت دندان می‌تواند افزایش و یا کاهش داشته باشد.

تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت در هزینه درمان

از دیگر تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت می‌توان به مسئله هزینه در این راه اشاره کرد. هزینه‌ای که شما برای ایمپلنت دندان باید پرداخت کنید به مراتب بیشتر از هزینه کامپوزیت خواهد بود.

تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت در عملکرد

موضوع عملکرد از دیگر  تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت می‌باشد. همان طور که تا به اینجا متوجه شده‌اید کامپوزیت یک روش زیبایی و سفید کننده دندان به شمار می‌رود و به هیچ عنوان یه عنوان روش درمانی به شمار نخواهد رفت. این در حالی است که ایمپلنت علاوه بر افزایش زیبایی دندان‌ها یک روش درمانی نیز به شمار می‌رود.

کامپوزیت را انتخاب کنم یا ایمپلنت؟ بهترین انتخاب کدام است؟

تا به اینجا با تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت آشنا شده‌اید. حال ممکن است این سؤال برای شما به وجود آید که از بین این دو روش زیبایی کدام برای شما مناسب است. برای آن که بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید به موارد زیر دقت کنید.

کامپوزیت را انتخاب کنید در صورتی که:

  • دندان‌های بدرنگی دارید.
  • دارای فاصله جزئی بین دندان‌های خود هستید.
  • دارای دندان‌های شکسته و یا ترک خورده می‌باشید.
  • دندان‌هایتان به نسبت بسیار جزئی دارای نامرتبی می‌باشد.
  • مینای دندان شما ناهموار است.

ایمپلنت را انتخاب کنید در صورتی که:

  • به هر دلیلی یک و یا چند دندان خود را از دست داده‌اید و قصد دارید تا بهترین گزینه درمانی را برای جایگزینی آن انتخاب کنید.

بایدها و نبایدهای ایمپلنت دندان و کامپوزیت دندان

تنها وجه مشترکی که میان ایمپلنت دندان و کامپوزیت وجود دارد، موضوع مراقبت‌های بعد از کامپوزیت و ایمپلنت می‌باشد. همان طور که در بالاتر نیز به این مورد اشاره کردیم، شما برای آن که بتوانید ماندگاری این دو روش را افزایش دهید باید مراقبت‌های لازمه را در این راه انجام دهید. به عنوان مثال به هیچ عنوان بعد از انجام کامپوزیت و ایمپلنت، از دندان‌های خود استفاده ابزاری نکنید.

از شکستن مواد غذایی سخت مانند بادام، گردو و… شدیداً خودداری کنید؛ زیرا در صورتی که شما این موضوع را انجام دهید، کامپوزیت و ایمپلنت‌هایی که پزشک برای شما انجام داده است، آسیب‌های جدی خواهند دید. از دیگر مسائل مهمی که در این راه باید به آن توجه کنید، بهداشت دهان و دندان‌ها می‌باشد، این امر می‌تواند به شدت بر روی طول عمر ایمپلنت و کامپوزیت دندان‌های شما تأثیر بگذارد. متقاضیان باید روزانه دهان و دندان‌های خود را با استفاده از مسواک، نخ دندان و… تمیز کنید.

سخن پایانی

در این مطلب به صورت کامل با تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت آشنا شده‌اید. به این نکته توجه داشته باشید برای آن که متوجه شوید که چه شرایطی برای انجام هر یک از آن‌ها نیاز دارید باید به متخصصین این راه مراجعه کنید.لازم به ذکر است در صورتی که قصد دارید بهترین نتیجه را در این راه کسب کنید، به بهترین دندانپزشک زیبایی مراجعه کنید. دکتر طاهره نوروز زاده این مزیت را برای شما به ارمغان آورده است که می‌توانید تمامی سؤالات تخصصی خود را در خصوص کامپوزیت و ایمپلنت بپرسید و راهنمایی‌های لازمه را کسب کنید.

دکتر طاهره نوروززاده

دکتر طاهره نوروز زاده

دندانپزشک زیبایی
جراح دانپزشک با بیش از ۱۵ سال سابقه در انجام خدمات زیبایی و درمانی
دندانپزشک عمومی فارغ التحصیل سال 78 از دانشگاه مشهد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *